Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Περί του Ιωάννη από...

Ο Ιωάννης ήταν στα Καλύβια για χρόνια, στο οικόπεδο της Φωτεινής Κουρμετζά. Χιλιάδες φίλοι και εκατοντάδες άνθρωποι είδαν τα θαύματα του Χριστού, που τους παρουσιάστηκαν από έναν ξυπόλυτο και φτωχό απλό άνθρωπο, που όταν έχασε την οικογένειά του και τα 3 παιδιά του, αφιερώθηκε στο Θεό. Το πώς είναι όλα γραμμένα και ειπωμένα στο socratesnios (κανάλι στο youtube).

Ο Ιωάννης μέσα σε ένα δωμάτιο 2 επί 2 και σε ένα άδειο κτήμα δημιούργησε από τα σκουπίδια έναν παράδεισο, με πολλά ζώα, με πολλά δέντρα και πλούσιους καρπούς και γήινους και πνευματικούς. Πριν φύγει από την ζωή αυτή ως λαϊκός χάρισε στους φτωχούς 2 δις δραχμές , ένα ξενοδοχείο ολόκληρο σε φτωχές οικογένειες και στη τελευταία του φορολογική δήλωση όταν έκλεισε τα χαρτιά του, πλήρωσε στο κράτος 245 εκατ. δραχμές και 850000 μάρκα σε γερμανία, βέλγιο και ολλανδία. Όσο ήταν στα Καλύβια Αττικής χάρισε 17 σπίτια και τα οικόπεδα που του χάρισαν ως εκκλησία, αυτός τα χάρισε στους πένητες και εγκαταλελειμμένους στην ζωή.

Κήρυττε τον Λόγο του Θεού και σεις Έλληνες, εσείς οι χιλιάδες που τον ομολογήσατε ότι είναι ο Ιωάννης ο βασιλιάς στα χιλιάδες καλά που σας έκανε ψάχνατε να βρείτε ένα κακό, ώστε να τον θάψετε. Όμως ο Ιωάννης κατά χάριν σας αγαπά και τα κακά σας τα γνώρισε για αυτό και τον φοβάστε. Μα δεν φοβηθήκατε τον Θεό και όπως στο μοναστήρι που δεν έχει ντουβάρια και άβατα, μα στο φως φωτίζει την Αλήθεια, έτσι κι ο Ιωάννης τώρα που έρχεται η κρίση του Θεού θα σας εκδικηθεί από αγάπη και όχι από οργή, ως πατέρας προς νουθεσία των παιδιών του και όχι ως Ιούδας, όπως εσείς και η αγάπη σας προς αυτόν.

Χιλιάδες οι άγγελοι του Θεού κι όμως όλοι στο Ένα το Άγιο το Πνεύμα μιλούν, άρα δεν σας μιλά ο Μιχαήλ, ούτε ο Γαβριήλ , ούτε ο Ιωάννης , αλλά ο Ένας ο Τριαδικός μας ο Θεός δια στόματος και δια των έργων που φώτισε εδώ στη γη ο αγαπημένος ο πατέρας μου ο Ιωάννης, που μας δίδαξε «όταν σιωπάς στο έγκλημα να σιωπάς από αγάπη», «όταν επιπλήττεις να επιπλήττεις με αγάπη». Τούτα είναι μερίσματα της αγάπης του Θεού που χάρισε σε μας τους ανθρώπους η Αγάπη.
Ο Ιωάννης μίλησε και φώτισε και εσείς φωτίσατε την δική σας αγάπη επάνω στα 7 μυστήρια της ορθοδοξίας με προσωπείο σας, και σταυρώσατε αυτόν που φώτισε την αμόλυντη και ουράνια αγάπη.

***
«Ὃς δ’ ἂν σκανδαλίσῃ ἕνα τῶν μικρῶν τούτων τῶν πιστευόντων εἰς ἐμέ, συμφέρει αὐτῷ ἵνα κρεμασθῇ μύλος ὀνικὸς περὶ τὸν τράχηλον αὐτοῦ καὶ καταποντισθῇ ἐν τῷ πελάγει τῆς θαλάσσης.Οὐαὶ τῷ κόσμῳ ἀπὸ τῶν σκανδάλων· ἀνάγκη γὰρ ἐλθεῖν τὰ σκάνδαλα, πλὴν οὐαὶ τῷ ἀνθρώπῳ δι’ οὗ τὸ σκάνδαλον ἔρχεται.»


... από Socratesnios